Nádivka z trojího masa s bylinkami

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
26 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
1 g
Cukr
825 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou libovou plec, uzené maso a maso z králíka omyjeme, osušíme. Každé maso dáme zvlášť do hrnců a zalijeme vodou. Na uzené maso přilijeme 5-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Vepřovou plec zalijeme 5 dl vody s 1 lžičkou soli. Králičí maso zalijeme 4-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Maso vaříme pomalu pod poklicemi doměkka přibližně 50-60 minut.
  • 2
    Uvařené maso vyjmeme, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Kopřivy, petrželku, řeřichu omyjeme, drobně pokrájíme a přimícháme do mísy k masu. Přidáme majoránku, pepř, mleté nové koření a 6 žloutků.
  • 3
    Žemle nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme vývarem z masa přibližně 2 dl a 1.5 dl mléka. Promícháme, aby nasákly. Pak je smícháme s masem a všemi ingrediencemi.
  • 4
    Nádivku dosolíme podle chuti (asi 1 lžička) a znovu důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do nádivky.
  • 5
    Zapékací mísu vytřeme důkladně sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme nádivkou.
  • 6
    Pečeme v předehřáté troubě při 190-200 °C dozlatova přibližně 30-40 minut.
  • 7
    Nádivku pokrájenou na porce podáváme teplou i studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.