Carpaccio z hovězího masa s pecorinem
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 15 ml
- Balsamico ocet
- 450 g
- Hovězí svíčková
- 60 ml
- Olej olivový
- 1 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 110 g
- Rukola
- 1 špetka
- Sůl
- 2 polévková lžíce
- Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
Postup
1 | List pečicího papíru potřeme rostlinným olejem, posypeme solí a pepřem. Rozložíme na něj tenké plátky masa tak, aby mezi nimi byly cca 5 cm široké mezery. Pokryjeme dalším listem pečicího papíru potřeného rostlinným olejem, naklepeme a v lednici vychladíme. |
2 | Do středu talíře urovnáme listy rukoly, kolem poklademe plátky masa, zakápneme balsamicem a olivovým olejem, ochutíme pepřem, posypeme hoblinami pecorina a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 328 kcal |
Bílkoviny | 27 g |
Sacharidy | 2 g |
Tuky | 19 g |
Uhlovodany | 2 g |
Cholesterol | 47,3 mg |
Draslík | 499,3 mg |
Sodík | 129,5 mg |
Vláknina | 919,8 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 4,1 mg |
Vitamín E | 0,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,2 mg |
Komentáře a hodnocení