Chlupáče

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme 500 g brambor a uvaříme je ve vodě (1 litr) ve slupce. Scedíme je a vychladlé nastrouháme na jemném struhadle a dáme do větší mísy.
  • 2
    1 kg syrových brambor omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme je k vařeným bramborám spolu s moukou, solí a vejcem. Vymícháme husté těsto. Nejlépe těsto propracujeme rukou. Ve větším hrnci přivedeme k varu 3-4 litry vody s 2 lžičkami soli. Z těsta odkrojíme lžicí jeden knedlík a dáme ho do vody uvařit. Na něm vyzkoušíme, jestli se nerozvaří - pokud ano, přimícháme k těstu podle potřeby mouku (2-3 lžíce). Necháme je chvíli odpočinout.
  • 3
    Mezitím si očistíme cibuli, drobně ji pokrájíme a v pánvi na rozpáleném sádle usmažíme dozlatova.
  • 4
    Chlupaté knedlíky vykrajujeme lžicí, dáváme je co nejrychleji do vroucí vody, opatrně promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme je přibližně 3-5 minut. Vyjmeme sítem a propláchneme pod tekoucí vodou.
  • 5
    Podáváme je polité usmaženou cibulkou a s kysaným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.