Segedínský guláš speciál

80 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 200gramůCibule
    • 30gramůPaprika mletá sladká
    • 300gramůZakysaná smetana
    • 500mililitrůHovězí vývar základní
    • 750gramůVepřová plec
    • 100gramůTuk
    • 30gramůSůl
    • 1gramKmín celý
    • 1000gramůZelí kysané
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
34 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec nebo ořez opláchneme a nakrájíme na kousky po 25g (3-4ks na porci).
  • 2
    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmahneme na drobně nakrájené, rozškvařené slanině a polovině dávky tuku. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme trochou vývaru.
  • 3
    Do tohoto základu vložíme maso, osolíme je, okmínujeme, krátce osmahneme a zalijeme teplým vývarem. Pod poklicí dusíme do poloměkka.
  • 4
    Potom k masu přidáme překrájené kysané zelí, zalijeme teplým vývarem a dusíme doměkka.
  • 5
    Nakonec zahustíme guláš světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, promícháme a provaříme.
  • 6
    Před koncem vaření přilijeme smetanu, dosolíme a krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pavlína94
po 2. 6. 2014
Výborné. Když se potřebuje pořádně "nadlábnout". Doporučuji!!!
jelito
pá 10. 1. 2014
Doporučuji, nemá chybu!
repa
po 3. 3. 2014
Můj nejoblibenější gulášek ...
Anonymní uživatel
čt 6. 10. 2016
Segedínský guláš speciál
Není špatný, ale zásmažka tam rozhodně nepatří, dávám na kostičky nakr. bramboru která se rozvaří a guláš zahustí- toto mě poradil Maďar, kuchař😁😉
Anonymní uživatel
ne 9. 10. 2016
Segedínský guláš speciál
U nás ho vaří jenom manžel.Chlapy to umějí tak správně dochutit.
Anonymní uživatel
út 25. 4. 2017
Segedínský guláš speciál
Noo tak to chutna jak piča mooje :D 😉😉