Bramborové husí krky

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem brambory omyjeme, vložíme do 1 litru vody, uvaříme do měkka. Vaříme přibližně 20 - 25 minut.
  • 2
    Druhý den brambory nastrouháme, v míse je smícháme s 5 lžícemi hrubé mouky, lžící dětské krupičky, přidáme ještě 2 žloutky a sůl.
  • 3
    Směs dobře promícháme, dáme na pomoučněný vál, rukama důkladně vypracujeme bramborové těsto.
  • 4
    Těsto rozdělíme na dvě části, z každé vytvoříme dlouhou šišku o průměru přibližně 5 cm, ostrým nožem nakrájíme dílky asi 1,5 cm široké a z nich vytvarujeme šištičky - husí krky.
  • 5
    V hrnci přivedeme k varu přibližně 3 litry vody, knedlíky opatrně ponoříme, vaříme pomalu 5 - 8 minut, vařečkou je hned na začátku vaření nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu. Vyjmeme je děrovanou vařečkou, dáme do mísy.
  • 6
    V pánvi na másle osmažíme strouhanku s krystalovým cukrem do zlatova. Přidáme k uvařeným šiškám, promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.