Vejce v aspiku s hráškem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící vody opatrně naskládáme vejce, která přibližně 10 minut vaříme natvrdo. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na poloviny a necháme stranou k pozdějšímu použití.
  • 2
    Želatinu dáme do hrnce se 3 dl vývaru a necháme nabobtnat. Potom ji ve vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě hřejeme tak dlouho, aby se rozpustila.
  • 3
    Zbylý vývar vlijeme do jiného hrnce, přidáme ocet, očištěnou a na středně tenké pásky nakrájenou mrkev, očištěný a na tenké plátky nakrájený celer, vývar osolíme a povaříme asi 15 minut do změknutí zeleniny. Měkkou zeleninu vybereme z vývaru a do vývaru přilijeme připravenou želatinu, dochutíme ještě solí, pepřem, podle chuti přidáme citrónovou šťávu.
  • 4
    Na dno formy, ve které budeme dělat aspik, nalijeme trochu želatiny, naskládáme vejce, přidáme připravenou mrkev, celer, posypeme hráškem, nasekaným koprem, zalijeme želatinou a necháme 10 minut želatinu ztuhnout. Potom zase naskládáme vejce, zeleninu, posypeme hráškem, nasekaným koprem, a zalijeme želatinou. Tak skládáme až do spotřebování surovin a končíme želatinou.
  • 5
    Připravený aspik dáme ztuhnout do lednice do druhého dne a potom nakrájíme na plátky, které ukážou pěkný vzor.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.