Venkovský smažený řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Venkovský smažený řízek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43207 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
650 g | Králičí stehna |
50 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 ml | Olej rostlinný |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 123,9mg |
Draslík | 39,0mg |
Vláknina | 787,5mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Venkovský smažený řízek postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstíčko z vajec, mléka, soli, mouky a lžíce oleje. Vše dobře zamícháme a dáme na 20 minut odpočinout. |
2 | Králičí stehna vykostíme, odblaníme, jemně naklepeme, osolíme a namočíme do připraveného těstíčka. |
3 | Smažíme na oleji z obou stran dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s řezem citronu, bramborami a zeleninovým salátem.