Grilovaný pstruh s citronovou šťávou
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 65 ml
- Citronová šťáva
- 0,5 kávová lžička
- Kmín drcený
- 1 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 0,3 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 1000 g
- Pstruh
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
Postup
1 | Z každého pstruha odstraníme hlavu, rozřízneme břišní dutinu a rozevřeme. Špičkou nože uvolníme kosti a odstraníme je, páteřní kost vytáhneme směrem od hlavy. |
2 | Ryby rozložíme kůží dolů na olejem vymazaný plech tak, aby se navzájem nedotýkaly. Pokapeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem. Ochutíme solí, pepřem a posypeme kmínem. |
3 | Položíme pod rozpálený gril a cca 6-8 minut grilujeme dozlatova. Maso se musí začít rozpadat. Poté ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 429 kcal |
Bílkoviny | 52 g |
Sacharidy | 2 g |
Tuky | 22 g |
Uhlovodany | 2 g |
Cholesterol | 151,0 mg |
Draslík | 939,1 mg |
Sodík | 228,6 mg |
Vláknina | 346,9 mg |
Vitamín A | 156,9 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 8,8 mg |
Vitamín E | 0,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 9,8 mg |
Komentáře a hodnocení