Grilovaný pstruh s citronovou šťávou

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
65 ml
Citronová šťáva
0,5 kávová lžička
Kmín drcený
1 polévková lžíce
Máslo čerstvé
1 polévková lžíce
Olej rostlinný
0,3 kávová lžička
Pepř černý mletý
1000 g
Pstruh
0,5 kávová lžička
Sůl

Postup

1

Z každého pstruha odstraníme hlavu, rozřízneme břišní dutinu a rozevřeme. Špičkou nože uvolníme kosti a odstraníme je, páteřní kost vytáhneme směrem od hlavy.

2

Ryby rozložíme kůží dolů na olejem vymazaný plech tak, aby se navzájem nedotýkaly. Pokapeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem. Ochutíme solí, pepřem a posypeme kmínem.

3

Položíme pod rozpálený gril a cca 6-8 minut grilujeme dozlatova. Maso se musí začít rozpadat. Poté ihned podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 429 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 2 g
Tuky 22 g
Uhlovodany 2 g
Cholesterol 151,0 mg
Draslík 939,1 mg
Sodík 228,6 mg
Vláknina 346,9 mg
Vitamín A 156,9 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 8,8 mg
Vitamín E 0,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 9,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz