Ratatouille s vínem

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky, lilek očistíme, nakrájíme na kostky, papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na proužky, cuketu oloupeme a nakrájíme na hranolky, mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a pokrájíme na kostičky, petrželku, oregano, tymián a rozmarýn posekáme, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli s česnekem a krátce osmahneme. Přidáme papriku, mrkev, lilek, cuketu, rajčata, trochu podusíme, přimícháme rajčatový protlak, promícháme, posypeme bylinkami, podlijeme vývarem a necháme 15 minut velmi zvolna vařit.
  • 3
    Dochutíme solí, pepřem, přilijeme červené víno a odstavíme.
  • 4
    Zeleninovou směs podáváme horkou s plátky bílé veky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.