Řezy s limetkovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy s limetkovou polevou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43434 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
30 g | Limetková kůra |
175 g | Margarín |
20 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vejce slepičí |
Poleva | |
---|---|
250 g | Cukr moučkový |
80 ml | Limetková šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 84,9mg |
Draslík | 111,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Limetková šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Margarín, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy s limetkovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Obdélníkovou formu dobře vymažeme máslem a vysypeme hladkou moukou. |
2 | Všechny zbylé přísady dáme do velké mísy a šlehačem mícháme 2 minuty dohladka. |
3 | Těsto rozetřeme do připravené formy. Pečeme 35-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je korpus dozlatova upečený a propečený. |
4 | Ponecháme ho chvíli chladnout ve formě, potom překlopíme na drátěnou |
5 | podložku a necháme zcela vychladnout. |
6 | Poleva: do misky dáme prosátý cukr moučka. Postupně přiléváme limetkovou šťávu a mícháme až vznikne hladká, lesklá poleva. Rozetřeme ji na vychladlý korpus a necháme ztuhnout. Když koláč zcela vychladne, rozkrájíme ho na čtverečky a podáváme. |