Kopřivové bramboráky se slaninou

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
38 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
296 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé jarní kopřivy omyjeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou (2 l). Po 30 sekundách je scedíme a necháme okapat, potom je velmi drobně pokrájíme a dáme do mísy.
  • 2
    Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme ke kopřivám. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme též ke kopřivám. Přimícháme ještě hladkou mouku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, kmín, pepř a majoránku. Vše důkladně promícháme.
  • 3
    V pánvi si dno potřeme olejem štětcem na pečení a když je dostatečně rozpálený, malou naběračkou naléváme těsto, rozetřeme ho a bramboráky smažíme z každé strany dozlatova. Podáváme je horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.