Ředkvičkový salát s kedlubnou
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 5 ml
- Citronová šťáva
- 50 g
- Jogurt nízkotučný
- 100 g
- Kedlubna
- 10 g
- Petržel kudrnka
- 150 g
- Ředkvička
- 4 g
- Sůl
Postup
1 | Od ředkviček odřízneme listy, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátečky, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, petrželku posekáme najemno. |
2 | Do misky nasypeme pokrájené ředkvičky s kedlubnou, přidáme bílý nízkotučný jogurt, přisypeme petrželku, sůl, zakápneme citronovou šťávou a lehce promícháme. |
3 | Tento salát je vhodný pro redukční dietu. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 44 kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 8 g |
Tuky | 1 g |
Uhlovodany | 8 g |
Cholesterol | 1,5 mg |
Draslík | 359,7 mg |
Sodík | 858,2 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 29,6 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,7 mg |
Komentáře a hodnocení