Vepřové plecko s jablkovou omáčkou

100 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
40 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
9 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Libové vepřové plecko omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Omyjeme 5 sladkokyselých jablek, rozkrájíme je na čtvrtky, zbavíme jadřinců a oloupeme. Očištěné 2 cibule drobně pokrájíme a v hrnci na oleji s máslem zpěníme. Přidáme maso a restujeme s cibulí asi 4-5 minut. Pak přidáme 3 pokrájená jablka, čerstvě pomletý pepř, mletý zázvor a sušený libeček. Přilijeme asi 6-7 dl vývaru a pod pokličkou při mírné teplotě maso dusíme přibližně asi 1 hodinu.
  • 2
    Mezitím omyjeme a spaříme 5 rajčat, oloupeme je a nakrájíme na kostičky, které odložíme do misky. Omyjeme petrželku s pažitkou, vodu setřepeme a bylinky drobně pokrájíme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo, na něj dáme zbylá jablka pokrájená na kostičky a restujeme je 2 minuty. Pak přidáme rajčata, sůl, cukr, směs promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme 5-7 minut.
  • 4
    Když je maso měkké, vyjmeme je děrovanou naběračkou. Směs z pánve a zbylý vývar z masa přecedíme přes síto a prolisujeme uvařená jablka s rajčaty. Omáčku vrátíme do hrnce i s masem, dochutíme solí, posypeme bylinkami, čerstvě pomletým pepřem 4 barev, necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.