Krémová salátová polévka s rýží

43 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
73 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkový salát opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na silnější nudličky. Salát vložíme na minutu do vroucí vody a scedíme. Okapaný salát dusíme na másle 10 minut. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní vývar a udušený salát, sůl a vaříme na mírném plameni zhruba 20 minut. Poté polévku prolisujeme do čistého hrnce, zašleháme smetanu (3 lžíce dáme stranou) a necháme přejít varem a odstavíme. Do polévky vmícháme žloutky rozšlehané s odloženou smetanou a již nevaříme. Polévku podáváme s dušenou rýží. V mezičase uvaříme rýži. Na oleji za stálého míchání smažíme propláchnutou rýži, až zprůsvitní, poté zalijeme vodou a na mírném plameni dusíme zhruba 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.