Smažený losos na chřestu s balzamikovým octem a pomerančem

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
10 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
676 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do větší pánve vlijeme polovinu oleje a rozpálíme. Vložíme omytý, osušený chřest, přidáme najemno nastrouhanou pomerančovou kůru, posypeme solí. Zakryté restujeme na mírném ohni 4 minuty, mezitím chřest obrátíme, hotový přemístíme na vyhřáté talíře a uchováme teplý. Pánev vytřeme papírovou utěrkou.
  • 2
    Porce lososa omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme zbytek oleje, lososa na něm 4 - 5 minut smažíme do zlatova. Přilijeme balzamikový ocet, šťávu vymačkanou z pomeranče a přibližně 2 minuty povaříme. Nakonec vmícháme nahrubo nasekaný koriandr. Maso pokládáme na připravený chřest, přelijeme šťávou z pánve a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
m.vilimek@seznam.cz
st 29. 4. 2015
Pochvala
Opravdu lahůdka, sice pro mne jako začátečníka trošičku složitější příprava, ale výsledek stál za to. Doporučuji! 😎