Kuřecí na víně

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
49 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
156 mg
Cukr
30 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené kuřecí maso (nejlépe z mladého kohouta) nakrájíme na větší kousky, které osolíme. Do mísy nasypeme hladkou mouku, smícháme ji se sladkou a pálivou paprikou, maso obalíme v mouce. V pánvi si rozpálíme máslo s olejem, kousky masa z každé strany osmažíme do zlatova. Pak je z omastku vyjmeme.
  • 2
    Malé šalotky očistíme, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme slaninu a vysmažíme ji do zlatova. Přidáme cibuli s česnekem, promícháme a smažíme za častého promíchání do zlatova. Na cibuli vložíme maso, zalijeme vývarem a červeným vínem. Pomalu vaříme asi 35 minut, vývar dochutíme solí s pepřem, maso dovaříme do měkka přibližně dalších 10 - 15 minut.(Délka vaření masa záleží na stáří drůbeže.)

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.