Gratinované brambory s parmezánem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a oškrábeme, cibule oloupeme a oboje nakrájíme na tenká kolečka. Pažitku jemně nasekáme, jogurt smícháme se smetanou. Sýr nastrouháme.
  • 2
    Jednu větší, nebo 6 menších zapékacích misek vytřeme olejem. Do nich potom naskládáme vrstvy koleček brambor, cibulí a pažitky. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Směs poté zalijeme smíchaným jogurtem se smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Předehřejeme troubu na cca 200°C a v ní pečeme asi 45 minut, než brambory změknou a na povrchu se vytvoří zlatavá kůrka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.