Špagety se smetanovou omáčkou a houbami

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
4 polévková lžíce
Bazalka
1 ks
Česnek
1 ks
Cibule
350 g
Houby čerstvé
60 g
Máslo čerstvé
1 špetka
Pepř černý mletý
300 g
Smetana jihočeská zakysaná15%
350 g
Špagety
1 špetka
Sůl
6 polévková lžíce
Sýr Parmezán
4 l
Voda pitná

Postup

1

V pánvi na másle opečeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přimícháme na plátky nakrájené houby a opékáme 10 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do směsi vmícháme smetanu, nadrobno nakrájenou bazalku, 4 lžíce nastrouhaného Parmezánu, dle chuti osolíme a opepříme, povaříme 2 minuty. Důkladně scedíme těstoviny, smícháme s omáčkou. Na talířích porce posypeme zbylým nastrouhaným Parmezánem a nadrobno nakrájenou bazalkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 684 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 76 g
Tuky 30 g
Uhlovodany 8 g
Cholesterol 30,2 mg
Draslík 474,4 mg
Sodík 402,7 mg
Vláknina 6 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 2,6 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 21,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
Lucie Klouparová
Špagety se smetanovou omáčkou a houbami
Špagety se smetanovou omáčkou a houbami jsou skvělou variantou vhodnou spíše pro dospělé. Ještě se bojím houby synovi dávat, ale to mě rozhodně nezastaví od toho, abych omáčku připravila na špagety znova pro mě a pro manžela. Je vážně výtečná. Cibulka a česnek dodají omáčce chuť a houby sytost.