Lín vařený s máslem

Celkový čas:
20 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Bobkový list
0,5 ks
Cibule
600 g
Lín
50 g
Máslo čerstvé
4 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce
Pažitka
0,5 kávová lžička
Pepř černý celý
1 kávová lžička
Sůl
1500 ml
Voda pitná

Postup

1

Očištěné a omyté porce lína namočíme do části octa.

2

Do hrnce s vodou přilijeme zbylý ocet, přidáme oloupanou cibuli, sůl a koření. Uvedeme do varu, vložíme porce ryby a zvolna vaříme doměkka 5-10 minut podle velikosti porcí.

3

Měkké maso vyjmeme a upravíme na talíře. Posypeme nakrájenou pažitkou a přelijeme rozehřátým máslem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 220 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 3 g
Tuky 11 g
Uhlovodany 2 g
Cholesterol 15,0 mg
Draslík 45,1 mg
Sodík 210,0 mg
Vláknina 1 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 3,0 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 14,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz