Lín vařený s máslem
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Bobkový list
- 0,5 ks
- Cibule
- 600 g
- Lín
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce
- Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce
- Pažitka
- 0,5 kávová lžička
- Pepř černý celý
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 1500 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Očištěné a omyté porce lína namočíme do části octa. |
2 | Do hrnce s vodou přilijeme zbylý ocet, přidáme oloupanou cibuli, sůl a koření. Uvedeme do varu, vložíme porce ryby a zvolna vaříme doměkka 5-10 minut podle velikosti porcí. |
3 | Měkké maso vyjmeme a upravíme na talíře. Posypeme nakrájenou pažitkou a přelijeme rozehřátým máslem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 220 kcal |
Bílkoviny | 27 g |
Sacharidy | 3 g |
Tuky | 11 g |
Uhlovodany | 2 g |
Cholesterol | 15,0 mg |
Draslík | 45,1 mg |
Sodík | 210,0 mg |
Vláknina | 1 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 3,0 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 14,3 mg |
Komentáře a hodnocení