Zeleninový úhoř - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový úhoř
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46295 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Brambory vařené ve slupce |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Pórek |
750 g | Úhoř říční |
0,3 l | Vývar zeleninový |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 119,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Citronová šťáva, Majoránka, Olej kukuřičný, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Úhoř říční, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový úhoř postup přípravy receptu:
1 | Pórek očistíme, rozpůlíme podélně a nakrájíme našikmo na 1/2 centimetrové kousky. |
2 | Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. |
3 | V hrnci rozehřejeme máslo a olej. Osmahneme zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit 5 minut. |
4 | Očištěného úhoře nakrájíme na 8 dílů, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Položíme na zeleninu a necháme dovařit 10 minut. |
5 | Poté ihned podáváme. |
Poznámka
Brambory uvařené.