Špenátová podkova - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová podkova
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46304 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kg | Špenát listový čerstvý |
1 polévková lžíce | Sůl |
720 g | Treska aljašská |
1 polévková lžíce | Tuk |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 86,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,9mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Treska aljašská, Tuk, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová podkova postup přípravy receptu:
1 | Z listového špenátu odštípneme stonky a listy opereme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. |
2 | Máslo rozehřejeme v hrnci, osmahneme cibuli a česnek. Přidáme špenát a dusíme pod pokličkou 5 minut. Poté přidáme smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. |
3 | Na 220 stupňů předehřejeme troubu. Podkovy z tresky omyjeme, osolíme, opepříme a zbylým česnekem potřeme. Zapékací mísu vymažeme tukem, naplníme ji špenátem a dáme na něj rybu. |
4 | Petrželku nasekáme, omyjeme horkou vodou citron a nakrájíme na kolečka. Rybu ozdobíme petrželkou a citronovými plátky. |
5 | Pokrm zapékáme 20 minut, poté ihned podáváme. |