Škubánky se zakysanou smetanou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a na kousky nakrájíme brambory, uvaříme je ve slané vodě doměkka a vodu slijeme do hrnečku.
  • 2
    Vodu nalijeme zpátky na brambory asi na dva prsty.
  • 3
    Brambory zasypeme krupicí a uděláme pár šťouchů obráceným koncem vařečky.
  • 4
    Přikryjeme pokličkou a 10 minut necháme stát na plotně.
  • 5
    Poté rozšťoucháme brambory šťouchadlem a vymícháme.
  • 6
    Hmota musí být hladká a tuhá, bez kousků brambor, trochu osolíme.
  • 7
    Rozpustíme v hrnci kousek másla, namáčíme do něho lžící a nabíráme bramborovou hmotu.
  • 8
    Vykrajujeme škubánky, které na talíři polijeme zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.