Letní zelenina se pstruhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní zelenina se pstruhem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46350 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Cuketa |
4 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
800 g | Pstruh |
4 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cuketa, Pstruh, Rajčata, Sůl, Tuk, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní zelenina se pstruhem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a na kroužky nakrájíme cibuli. Z cuket odstraníme stopky, cukety omyjeme a nastrouháme. Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme je, rozčtvrtíme a odstraníme stopky. |
2 | Na 250 stupňů předehřejeme troubu. |
3 | Rozehřejeme olej, osmahneme cibuli s cuketami, podlijeme bílým vínem, osolíme, opepříme a necháme povařit 10 minut. |
4 | Očištěné a omyté porce pstruha pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ni rybu a na každý kousek dáme lžičku másla. Pečeme 8 minut, po 4 minutách přidáme rajčata. |
5 | Ihned podáváme. |