Candát ve vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát ve vývaru
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46351 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kg | Candát obecný |
6 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
0,3 l | Víno bílé |
0,3 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 46,1mg |
Draslík | 258,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Pepř bílý, Pepř černý celý, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát ve vývaru postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a vykuchaného candáta omyjeme, osolíme a opepříme. |
2 | Očistíme a na kroužky nakrájíme jarní cibulky. Polovinu dáme do břišní dutiny candáta. |
3 | Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Tymián, rozmarýn, petrželku omyjeme a vhodíme ji se zbylou jarní cibulkou, mrkví a bobkovým listem do hrnce. Podlijeme vývarem, bílým vínem, přidáme sůl, pepř a vaříme 10 minut. |
4 | Na 180 stupňů předehřejeme troubu, candáta vložíme do pekáče a přelijeme horkým vývarem. Zakrytou rybu pečeme 30 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě. |
5 | Vývar přecedíme a v otevřeném hrnci necháme třetinu odpařit. Přidáváme nakrájené máslo za stálého šlehání, dokud nebude krémová omáčka. |
6 | Candáta podáváme s máslovou omáčkou. |