Sladký bochánek s cukrovou polevou

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 2,4decilitryVoda pitná
    • 25gramůMáslo čerstvé
    • 1lžíceCukr třtinový
    • 1lžičkaSůl
    • 450gramůMouka pšeničná hladká
    • 2lžíceMléko plnotučné sušené
    • 1lžičkaDroždí sušené
    • 150gramůRozinky tmavé
    • 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
179 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.
  • 2
    Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou barvu kůrky a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přidáme rozinky. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem.
  • 5
    Během pečení připravíme cukrovou polevu - zahřejeme lžíci vody a v ní mícháme do rozpuštění lžíci krupicového cukru.
  • 6
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme cukrovou polevou a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.