Vafle s karamelem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1413 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
61 g
Sacharidy
188 g
Vláknina
3 g
Cukr
94 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava karamelu: Do kastrůlku vysypeme cukr, přilijeme smetanu, přidáme máslo, vlijeme likér a na mírném ohni za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru a aby nám vznikla hladká omáčka, kterou přivedeme k varu a ihned stáhneme z ohně.
  • 2
    Těsto: Hladkou mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem do misky, přisypeme vanilkový cukr, přidáme med, rozklepneme vejce, dáme dvě lžíce oleje, nakonec přilijeme mléko a vyšleháme na hladké těsto, které přikryté necháme 5 minut odpočinout.
  • 3
    Formu na pečení vaflí slabě vymažeme olejem, rozehřejeme, nalijeme přiměřené množství těsta a upečeme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme, dokud máme těsto v misce. Opečené vafle udržujeme teplé.
  • 4
    Hotové vafle rozdělíme na talíře, polijeme je karamelovou omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.