Játrová drůbeží paštika s ořechy

36 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
56 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí játra očistíme od blanek a žilek, omyjeme, vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme je hodinu v chladničce. Potom je slijeme přes síto, promyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat. Omyjeme čerstvý tymián a majoránku, lístky velmi drobně pokrájíme. Očištěnou cibuli s česnekem rozsekáme nadrobno.
  • 2
    Ve velké pánvi rozpálíme máslo s vepřovým sádlem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, když začne růžovět, vyjmeme ji, na omastek přidáme játra, promícháme a restujeme přibližně 3 minuty. Játra by měla být uvnitř růžová, ale propečená.
  • 3
    Polovinu jater pokrájíme na malé kousky a druhou polovinu spolu s cibulkou, česnekem a bylinkami pomeleme na masovém strojku.
  • 4
    Pomletou směs i pokrájená játra v míse promícháme se solí a pepřem podle chuti. Dochutíme sójovou omáčkou, důkladně promícháme. Vlašské ořechy nakrájíme na poloviny.
  • 5
    Formu na paštiku vyložíme tenkými širokými plátky slaniny. Položíme do ní polovinu směsi, poklademe vlašskými ořechy a zakryjeme druhou polovinou játrové směsi. Uhladíme, překryjeme plátky slaniny, zakryjeme potravinářskou fólií, zatížíme a dáme do chladna.
  • 6
    Druhý den paštiku vyklopíme. nakrájíme na plátky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.