Celozrnný pšeničný chléb z domácí pekárny

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
3 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku, kmín a anýz, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
  • 2
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
  • 3
    V průběhu cyklu hnětení k těstu přidáme semínka.
  • 4
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.