Haše z uzeného vepřového kolena
- Celkový čas:
- 80 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 60 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 800 g
- Vepřové koleno uzené
- 2 l
- Voda pitná
- 500 ml
- Vývar z hovězích kostí
Postup
1 | Uzená kolena zalijeme v hrnci horkou vodou a krátce povaříme. Vodu slijeme, do hrnce nalijeme čistou vodu a kolena vaříme doměkka. |
2 | Maso vyjmeme, vykostíme a část tučného masa oddělíme. Osmahneme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. |
3 | Zbylé maso umeleme, přidáme osmaženou cibuli, zamícháme a podle potřeby zalijeme vývarem. Povaříme na hustší kaši. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a nakládaná okurka. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 660 kcal |
Bílkoviny | 39 g |
Sacharidy | 4 g |
Tuky | 52 g |
Uhlovodany | 4 g |
Cholesterol | 116,3 mg |
Draslík | 536,5 mg |
Sodík | 688,5 mg |
Vláknina | 850,0 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 1,9 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,1 mg |
Komentáře a hodnocení