Vepřové maso s květákem po čínsku

20 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák rozebereme na růžičky, opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    V míse metlou rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek, přidáme pokrájené maso a promícháme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme růžičky květáku, ihned je osolíme, aby pustily vodu a rychleji změkly. Květák za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut, poté pánev odstavíme.
  • 4
    Na druhé pánvi rozpálíme zbylý olej, na něm zprudka osmahneme maso, obalené v Solamylové směsi. Smažíme přibližně 2 minuty, až zbělá, přidáme sójovou omáčku, kmín, papriku a sůl. Nakonec přisypeme osmahnutý květák, dochutíme octem, důkladně promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.