Zapečené vepřové kotlety na smetaně

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
36 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíma na plátky. Sýr nastrouháme.
  • 2
    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
  • 3
    Kotlety vložíme do zapékací mísy nebo pekáče, na ně naskládáme plátky brambor, osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a mletou paprikou. Vše zalijeme šlehačkou.
  • 4
    Pečeme v troubě, předehřátí na 200 stupňů, dokud kotlety zcela nezměknou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.