Hovězí maso dušené se zeleninou a houbami

55 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
19 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na proužky. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Maso vcelku omyjeme, osušíme a protkneme proužky slaniny. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm prudce ze všech stran opečeme.
  • 3
    V pekáči nebo zapékací míse na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme ostatní zeleninu a houby, opepříme, osolíme, posypeme novým kořením a rozdrceným bobkovým listem. Vše důkladně promícháme a na tuto směs pak přemístíme z pánve opečené maso. Přilijeme vývar a dáme dusit do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Během dušení maso občas obrátíme, poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby případně podléváme vývarem. Když je maso téměř měkké, necháme v troubě ještě chvíli péct odkryté, aby mělo křupavou kůrku. Upečené vyjmeme a necháme v teple.
  • 4
    Zapékací mísu se zbylou šťávou s houbami a zeleninou necháme na ohni částečně vyvařit, pak přisypeme mouku, přilijeme zbylý vývar a nakonec ještě smetanu. Vše důkladně promícháme a necháme vařit, až omáčka začne být hustší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.