Rýžové timbaly
45 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyŠalotka
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaSezam - semena
- 300gramůRýže loupaná
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 0,5kusPaprika červená
- Omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
455 mg
Postup přípravy
- 1V kastrole na rozehřátém oleji zvolna smažíme očištěnou, nadrobno nakrájenou papriku a šalotku. Přidáme koriandr, římský kmín, sezam a restujeme 2 minuty.
- 2Do základu vmícháme propláchnutou rýži, zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou 10-12 minut, aby rýže změkla a vstřebala tekutinu.
- 3V kastrůlku smícháme olej s citronovou šťávou a kůrou, přivedeme k varu, vmícháme nasekanou petržel a odstavíme z plotny. Omáčku udržujeme teplou.
- 4Ramekiny (nebo šálky) lehce vymažeme olejem a rozdělíme do nich rýžovou směs. Pevně upěchujeme, vyklopíme na talíře a přelijeme teplou omáčkou.
- 5Ihned podáváme k masovým nebo drůbežím pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.