Rýžové timbaly

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
455 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrole na rozehřátém oleji zvolna smažíme očištěnou, nadrobno nakrájenou papriku a šalotku. Přidáme koriandr, římský kmín, sezam a restujeme 2 minuty.
  • 2
    Do základu vmícháme propláchnutou rýži, zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou 10-12 minut, aby rýže změkla a vstřebala tekutinu.
  • 3
    V kastrůlku smícháme olej s citronovou šťávou a kůrou, přivedeme k varu, vmícháme nasekanou petržel a odstavíme z plotny. Omáčku udržujeme teplou.
  • 4
    Ramekiny (nebo šálky) lehce vymažeme olejem a rozdělíme do nich rýžovou směs. Pevně upěchujeme, vyklopíme na talíře a přelijeme teplou omáčkou.
  • 5
    Ihned podáváme k masovým nebo drůbežím pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.