Šašlik z vepřové krkovičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šašlik z vepřové krkovičky
Šašlik z vepřové krkovičky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47793 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
750 g | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 168,8mg |
Draslík | 76,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šašlik z vepřové krkovičky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vepřovou krkovičku omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky, které lehce naklepeme, potřeme olejem, opepříme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a dáme v míse odležet do chladna. |
2 | Potom maso napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle a grilujeme nebo pečeme ve velké pánvi v rozpáleném oleji. |
3 | Podáváme posypané nakrájenou cibulí, nejvhodnější přílohou je chléb a zeleninové saláty. |
Připravovala jsem jen jednu porci, olej jsem dala řepkový a dala o trochu méně masa. Ale někdo uvedené množství zvládne. :-) Dělala jsem na grilovací pánvičce a jako přílohu přidala opéct trochu vařených brambor. Cením si rychlé přípravy a přírodní chuti masa, doplněnou pouze čerstvě mletým pepřem. Každopádně palec nahoru.