Jelení plátky na pivu

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
18 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme sádlo, přiložíme ochucené plátky masa a osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku nasypeme cibuli, orestujeme, podlijeme vývarem, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, vrátíme do šťávy maso a zvolna dusíme, dokud se tekutina nevydusí na tuk. Přilijeme pivo, zahustíme tmavou jíškou a krátce podusíme. Plátky masa na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.