Ryba vařená v páře na bylinkové mrkvi
60 min.
Ingredience
- 10kusůMrkev kořen
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCitronová kůra
- 400gramůFilé rybí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstBazalka
- 1hrstPetržel - nať
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
8 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
25 g
Cukr
119 mg
Postup přípravy
- 1Mrkve oškrábeme a omyjeme, naskládáme je do vložky v parní hrnci, posypeme citronovou kůrou, nalijeme 3 dl vývaru a vaříme 10 až 15 minut.
- 2Rybu naporcujeme na plátky, omyjeme, osušíme. Citronovou šťávu smícháme s pepřem, plátky ryby jí důkladně potřeme, položíme je na mrkev do hrnce a vaříme dalších 10 minut. Pak rybu z hrnce vyndáme, osolíme a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
- 3Bazalku a petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou a nasekáme na jemno.
- 4V pánvi rozpustíme máslo, vložíme mrkev, posypeme ji větší částí nasekaných bylinek, přilijeme 1 dl zeleninového vývaru, krátce povaříme, podle chuti opepříme a osolíme.
- 5Plátky ryby dáme na servírovací talíře, obložíme vařenou celou mrkví a posypeme bylinkami. Vhodnou přílohou je vařená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.