Zavařený bezinkový mošt

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kilogramyBezinky
    • 100gramůCukr krystal
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 2,5gramyKyselina citrónová
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
21 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme pouze zralé plody černého bezu, propláchneme je studenou vodou a odstraníme stopky. Důkladně rozmačkáme a necháme několik hodin odstát, aby pustily šťávu.
  • 2
    Poté vylisujeme a znovu necháme stát. Jakmile se usadí kal, přecedíme přes plátno, nebo stočíme čistou šťávu gumovou hadičkou.
  • 3
    Odměříme 1l šťávy, přilijeme vodu, vmícháme cukr, kyselinu citronovou a vše necháme rozpustit.
  • 4
    Hotovou šťávu rozdělíme do lahví, uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 20 minut.
  • 5
    Po vyjmutí necháme vychladnout a uchováme na temné, studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.