Mexický guláš z kuřecího masa

40 min.
Mexiko

Ingredience

    • 400gramůKuřecí prsa
    • 1kusPaprika červená
    • 1kusPaprika žlutá
    • 1kusPaprika zelená
    • 2kusyCibule
    • 1kusChilli paprička
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká
    • 2,5decilitryVývar drůbeží
    • 250gramůFazole červené sterilované
    • 50gramůKukuřice cukrová nakládaná
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1špetkaPaprika mletá sladká
    • 1špetkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, okořeníme paprikou, pepřem a solí.
  • 2
    Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme, nadrobno pokrájíme. Cibule oloupeme a rozkrájíme na plátky, chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek, krájíme na jemné proužky. Fazole slijeme z nálevu, propláchneme v sítu studenou vodou a necháme okapat.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, nudličky masa na něm při stálém míchání prudce osmažíme ze všech stran. Přidáme nakrájené papriky, cibuli i chilli papričku, promícháme, dusíme pod pokličkou 5 minut. Směs potom zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, mícháme a ještě 5 minut povaříme. Přisypeme fazole a kukuřici, vše důkladně promícháme, vaříme dalších 10 minut. Občas promícháme, dochutíme paprikou, pepřem a solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.