Tuňákový salát s nudlemi

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
5 g
Cukr
188 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skleněné nudle dáme do misky, zalijeme vroucím zeleninovým vývarem a necháme 6 - 10 minut dojít. Potom přecedíme, necháme okapat.
  • 2
    Tuňáka z konzervy zcedíme z nálevu, vložíme do misky, sušená rajčata drobně pokrájíme a přidáme k rybě. Přimícháme chilli olej, sójovou omáčku a necháme 10 minut marinovat.
  • 3
    Salátové listy (např. Escarolle) omyjeme a necháme okapat. Očistíme červenou cibuli, rozpůlíme, pokrájíme na tenké proužky. Omytou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, nakrájíme na tenké nudličky. Petrželku s pažitkou omyjeme. Pažitku drobně rozkrájíme, z petrželky otrháme lístky. Loupané mandle nasucho opražíme v teflonové pánvi do zlatova.
  • 4
    Na talíře položíme listy salátu, cibuli, chilli papričku, na salát skleněné nudle, marinovaného tuňáka s rajčaty, salát pokapeme zbývající marinádou, ozdobíme bylinkami, mandlemi a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.