Salát z hlávky podávaný se šlehačkou

15 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusSalát hlávkový
    • 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 1kusCibule
    • 1lžičkaCukr moučkový
    • 1špetkaSůl
    • 2lžičkyOcet vinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
66 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu ke šlehání si ušleháme. Oloupanou cibuli si nakrájíme na malé kousky a promícháme s ušlehanou smetanou, přidáme 1 lžičku cukru a špetku soli. Nakonec ještě přidáme 1 lžičku octa pro okyselení. Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, opereme ve vodě. Promícháme šlehačkový dresink s listy salátu. Nakonec ještě přidáme 1 lžičku octa pro okyselení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.