Kvašené ostružinové víno

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
149 g
Vláknina
13 g
Cukr
137 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře zralé ostružiny přebereme, očistíme a nasypeme do 5l sklenice. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a jakmile se rozpustí, nalijeme na ovoce. Sklenici převážeme celofánem, udělíme do něj dírky a na teplém místě necháme kvasit cca 3 týdny.
  • 2
    Poté víno stáčíme do demižonu. Na každý 1 l přidáme 50 g cukru. Vložíme kvasnou trubičku a necháme dokvasit. Po ustátí stočíme do lahví, uzavřeme a uložíme na studeném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.