Kompotované švestky s medem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé, ale tvrdší švestky důkladně omyjeme, otrháme stopky a nasypeme do mísy. Med rozmícháme ve vodě, povaříme a vroucím nálevem zalijeme ovoce. Odložíme a necháme stát 24 hodin.
  • 2
    Poté scedíme, roztok znovu povaříme a necháme vychladnout. Švestky rozdělíme do sklenic, zalijeme medovým nálevem a uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.