Koláč s bramborami a sýrem

50 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
956 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
66 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní desce rozválíme listové těsto na kulatý plát o průměru asi 25cm a přendáme na plech. Oloupané brambory nakrájíme na velmi tenké plátky a urovnáme na těsto spirálovitě tak, aby se překrývaly. Asi 2cm silný okraj těsta necháme nezakrytý. Na plátky brambor rozložíme na kostičky nakrájený sýr, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, snítky rozmarýnu a povrch pokapeme olejem. Osolíme, opepříme a okraje těsta potřeme rozšlehaným žloutkem. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut. Podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.