Slepice na liškách

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
36 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle osmahneme 1 cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova, přidáme nastrouhanou mrkev, celer a petržel, bobkový list, nové koření, sůl a pepř a necháme krátce podusit.
  • 2
    Zatím prošpikujeme slepičí stehna slaninou, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme zprudka ze všech stran. Potom vložíme na zeleninový základ, podlijeme vývarem a zakryté necháme dusit asi 45 minut doměkka. Podle potřeby podléváme.
  • 3
    Na másle zpěníme 1 cibuli nadrobno, přidáme nakrájené lišky a orestujeme 6 minut za stálého míchání. Zalijeme smetanou a za občasného promíchání necháme povařit do zhoustnutí. Liškovou směs vmícháme k masu, dosolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.