Klokočenský špíz

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
58 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Svíčkovou nakrájíme na medailonky, slaninu na plátky a oloupané brambory a cibuli na kolečka. Nabodneme střídavě na špízovou jehlu, slaninu dáme častěji než ostatní suroviny, aby špíz promastila. Potřeme olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  • 2
    Zatím připravíme omáčku. Na másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme worcester, zelený pepř a hořčici, několik minut povaříme. Nakonec vmícháme šlehačku a osolíme. Špízy podáváme přelité teplou omáčkou a s vhodným pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.