Zapečená pohanka se zeleninou v sýrové omáčce

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
13 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velkého hrnce nasypeme pohanku, zalijeme ji vývarem a přidáme sůl a pepř. Těsně pod bodem varu pak vaříme 10 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina. Poté dáme stranou.
  • 2
    Mezitím v kastrolu smícháme mléko, vodu a sůl. Květák s pórkem 5 až 10 minut povaříme, dokud není zelenina měkká. Následně ji přeneseme do zapékací mísy, kde zeleninu lehce pokrájíme. Mléčnou směs po zelenině nevyléváme. Do zapékací mísy přidáme špenát a uvařenou pohanku.
  • 3
    Do mléka po zelenině přidáme mouku, sýr. Mícháme, dokud se sýr nerozteče a omáčka nezačne houstnout. Směs ihned nalijeme do zapékací mísy.
  • 4
    Pokrm pečeme v troubě nebo pod grilem, dokud není povrch lehce nahnědlý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.