Bábovka z domácí pekárny
130 min.
Ingredience
- 4lžíceMléko polotučné
- 2lžíceVoda pitná
- 115gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 75gramůCukr krupice
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaDroždí sušené
- 2lžíceKandované ovoce
- 50gramůHrozinky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Vlažné mléko, vodu, změklé máslo, vejce, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program.
- 2Před ukončením hnětení přisypeme omyté a osušené hrozinky a kandované ovoce.
- 3Po ukončení celého programu necháme bábovku vychladnout a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 26. 2. 2016
Bábovka z domácí pekárny
Recept jsem zkoušela, místo vody jsem dala mléko a cukru přidala na 100 g, zdálo se mi málo. Spíš je to mazanec, než bábovka a v pekárně bych ji už nepekla, z boku se pálí a ve uvnitř je syrová. Takže recept ok, ale rozhodně do trouby a do formy, těsto je příliš řídké.