Těstoviny s žampionovou smetanovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s žampionovou smetanovou směsí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50426 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny konzumní |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
2 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 28,5mg |
Draslík | 222,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián sušený, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s žampionovou smetanovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny podle vlastního výběru dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Žampiony omyjeme, necháme okapat a pak nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme na jemno. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, plátky hub na něm prudce osmažíme, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a za stálého míchání ještě chvíli smažíme. Potom přimícháme smetanu, dochutíme tymiánem, pepřem a solí, vše necháme pod pokličkou 10 minut vařit. Pak směs ještě jednou dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí a smícháme s nakrájenou petrželkou. |
4 | Uvařené těstoviny slijeme a necháme v sítu okapat a pak je smícháme se žampionovou směsí. |
5 | Podáváme teplé, posypané nastrouhaným parmezánem. |
Luxusní recept. Určitě ještě udělám.Jen nevím jestli tam autor nezapomněl připsat něco k zahuštění. Přidala jsem 2 lžíce mouky, přišlo mně to řídké a slepičí bujón. Bylo toho víc a bylo to moc dobré.
Super! Ještě jsem přidala slaninku.