Rajská omáčka s hovězím masem
85 min.
Ingredience
- 0,5kilogramHovězí maso přední
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý celý
- 1špetkaNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 200gramůProtlak rajčatový
- 200gramůKečup
- 1špetkaKoření perníkové
- 2litryVoda pitná
- 1hrstMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
929 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme, v hrnci zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme, až je maso zcela měkké. V průběhu vaření podle potřeby přiléváme vodu tak, aby na konci zbyl přibližně litr vývaru.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Když je maso uvařené, rozehřejeme v druhém hrnci máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, zalijeme ji vývarem z masa a vaříme, dokud nezměkne. Pak přimícháme protlak, kečup a perníkové koření. Omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě, přivedeme ji za stálého míchání k varu a vaříme přibližně 10 minut. Omáčku ještě dochutíme pepřem a solí.
- 3Maso naporcujeme na plátky, rozdělíme na servírovací talíře a zalijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.