Kuřecí řízečky v jogurtové marinádě
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule
- 200 ml
- Jogurt bílý
- 2 kávová lžička
- Koření grilovací
- 5 ml
- Šťáva citrónová
- 400 g
- Kuřecí prsa
- 4 polévková lžíce
- Mouka bezlepková
- 50 ml
- Olej rostlinný
- 4 g
- Sůl
- 1 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Cibuli nasekáme najemno, česnek utřeme. V míse rozmícháme utřený česnek a nasekanou cibuli v bílém jogurtu. Marinádu ochutíme několika kapkami citrónové šťávy a grilovacím kořením. Směs důkladně promícháme. |
2 | Kuřecí řízky propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme je a zlehka nasolíme. Nasolené plátky masa obalíme v jogurtové marinádě a necháme je v lednici marinovat 2-3 hodiny. |
3 | Ve zbývající marinádě rozmícháme celé vejce, zahustíme bezlepkovou moukou a vymícháme hladké těstíčko. V něm obalíme marinované plátky kuřecích prsou tak, aby se těstíčko neodlupovalo. Obalené maso necháme ještě hodinu marinovat a následně usmažíme na oleji. Pokrm podáváme teplý s různými přílohami. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 300 kcal |
Bílkoviny | 25 g |
Sacharidy | 7 g |
Tuky | 18 g |
Uhlovodany | 5 g |
Cholesterol | 125,3 mg |
Draslík | 441,1 mg |
Sodík | 537,5 mg |
Vláknina | 1 g |
Vitamín A | 101,5 mg |
Vitamín B6 | 0,9 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 4,2 mg |
Vitamín E | 1,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,8 mg |
Komentáře a hodnocení